Zimski projekt: Preuređenje spavaće sobe

Remake spavaće sobe

Nakon nekog vremena, smještaj u ponudi treba u potpunosti renovirati ili promijeniti. Mijenja se i vrijeme, trendovi, a ponajviše je razlog tome što se cijeni ono što je novo, bez obzira koliko je ono staro očuvano. Tako sam odlučila kroz ovaj post popratiti mini projekt promjene kompletnog namještaja i preuređenja jedne spavaće sobe u jednosobnom apartmanu vile na moru. Tijekom narednog razdoblja ću ovu listu nadopunjavati rješenjima za koja se odlučimo. A dotada, imamo za početak plan!

 

PREUREĐENJE KORAK PO KORAK

1. Detektiranje da je vrijeme za promjenu
Bitno je da cijenom i uređenjem cijeli objekt za najam bude usklađen. Na primjeru ovog objekta, jedan od apartmana je pomalo zaostajao u kvaliteti odabranog namještaja što je davalo opći dojam koji je bio u redu i prihvatljiv, ali sigurno nije izazivao “wow”. Neki komadi namještaja su se počeli rasklimavati, te se nije moglo dopustiti da dočekaju još jednu sezonu.

2. Što ide, što ostaje
Iz ove sobe je odlučeno da ostaje jedino jedan manji ormar za posteljinu koji je i bio najnoviji, te ogledalo koje je bilo par s ormarom po boji i u skladu sa zidovima. Osim ovoga, ostala je samo karniša, a zavjese i slika na zidu će pričekati dok se ne nabavi novi namještaj i osmisli cijeli prostor. Sve ostalo je iznešeno.

3. Inspiracija i planiranje
Prvi gosti su u ovom apartmanu tek za 5 mjeseci. To nam daje sasvim dovoljno vremena da dobro isplaniramo promjenu i da naručimo potrebne radove i namještaj. Prolazimo kataloge, Pinterest, bližu, ali i dalju konkurenciju (meni osobno puno bolji izvor inspiracije jest nešto dalja konkurencija), ostale izvore poput časopisa o uređenju, sajmova itd.

4. Što sve zadovoljiti?
Naravno da je bitno u spavaćoj sobi imati dobar krevet – prva stavka je zadovoljiti udobnost gosta. Druga stavka je funkcionalnost spram prostora i održavanja. A treća, ništa manje važna jest prezentacijski posložiti boje i izgled da možemo dobiti kompetitivnu fotografiju. Bez fotografije nemamo gosta. Kad već imamo priliku preuređenja, pokušajmo napraviti nešto što se izdvaja.

5. Odabir
Nakon vremena posvećenom istraživanju, usporedbi cijena i dobavljača, konačno donosimo odluku. Razmišljamo investicijski, imamo na umu kako ćemo i kada isplatiti ovo poboljšanje, korigiramo li cijenu najma, ili mijenjamo nešto drugo u konceptu. U vezi navika spavanja gostiju i trendova u industriji sam ranije popratila u svom članku “Gost na zrnu graška – kako odabrati dobar krevet”.

6. Akcija – narudžbe i nabavka
Konačno, u šestoj fazi, nakon odabira i finalne odluke, došli smo do pravog akcijskog koraka – sama nabavka! Ovo je najuzbudljiviji trenutak konačne realizacije.

7. Fotografiranje i promidžba
Zadnja stavka je fotografiranje i objava nove galerije slika na svim platformama. Ne smijemo zaboraviti ni jednu objavu, jer nam stare slike mogu štetiti. Promoviramo putem društvenih mreža poboljšanje, i gostima koji su već rezervirali ovaj smještaj javljamo za izvršenu promjenu.

 

2 Comments

 • Iva

  27/03/2019 - 08:10

  Zašto nemamo ni jednu sliku manevara za inspiraciju?
  Bilo bi korisno.
  Inače, u potpunosti se s vama slažem i svake sezone iznenadim svoje goste.

  • Admin

   27/03/2019 - 08:41

   Poštovana Iva,
   imate pravo, članku nedostaju slike, hvala na komentaru. Naime još čekamo neke komade namještaja da možemo sobu slikati, baš konkretno ovu sobu koju smo ove zime odlučili potpuno isprazniti i nanova urediti. Za koji tjedan osvježit ću članak, pa navratite:)

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.