Sunčani apartmani Zagreb

Sunčani apartmani Zagreb su obiteljsko imanje u Novom Zagrebu koje se nalazi na prostranoj parceli zemljišta gradske četvrti Otočec, točnije između dijelova grada Remetinec i Botinec. Od 2010. godine pa do sada se razvilo u vrlo poželjnu destinaciju za smještaj i odmor posjetitelja grada Zagreba, kako obitelji i turista, tako i poslovnih osoba.

O imanju

Turistički smještaj na imanju se sastoji od dva apartmana u novogradnji, te jedne kućice za odmor koja datira iz 1881. godine, te je preuređena u potpuno adekvatan prostor za boravak i najam. Osim smještaja, u ponudi su i suveniri i proizvodi ručne izrade koji su prezentirani u malenoj suvernirnici usred dvorišta. Nadopuna ponudi je i održavani vrt te dječje igralište. Uz dvorišni dio imanja, tu se nalazi i livada. Ovdje odobravamo parking kamperima i kamp kućicama koji iznajme naš smještaj na imanju.

Cjelokupno imanje je orijentirano primitku gostiju, ali i mirnom suživotu s nama kao široj obitelji koja živi na istom mjestu. Od 90ih godina naša obitelj je imala viziju pokrenuti ovaj posao, ali to smo napravili postupno tek kad su se poklopile okolnosti privatne prirode, ali i razvoja samog grada, koji je strelovitim usponom naglo postao novo odredište mnogo stranih i domaćih posjetitelja.

Suncani apartmani Zagreb

Od 2010. do danas

Ipak, konkretno naša prva kategorizacija smještaja je bila još 2010. godine kad u Zagrebu još nije bilo mnogo privatnih iznajmljivača, nego se smještaj prvenstveno koncentrirao u hotelima, koji su i danas vodeća skupina po broju kreveta. Ipak, tek od 2013. i 2014. godine sve više osoba se odlučuje posvetiti ovoj niši smještaja, koja je do tada bila vrlo usko povezivana prvenstveno s “apartmanima” na moru.

Ljubičasti apartman

Internet je presudan u poslovanju od samog početka

Bilo je riskantno odlučiti se za ovaj vid smještaja u to doba, i to iz više razloga. Prvo, investirati u razinu za tri ili četiri zvjezdice kategorizacije je iziskivalo određen trošak. Zatim, naša lokacija na prvi pogled ne zvuči atraktivno, pogotovo ljudima koji ne poznaju grad i mogućnost mobilnosti s naše pozicije, koja je u konačnici ispala odlična. Logika smještaja je najčešće takva da se pokušava smjestiti što bliže centru grada i njegovim sadržajima uz što bolju cijenu. Nemali broj osoba bi se jako iznenadio saznavši za naše namjere, a neki su nam i osporavali našu ideju. Vrijedi spomenuti i to da je i broj kanala za prezentaciju apartmana na internetu za Zagreb bio vrlo ograničen, što je puno značajnije za veliki grad nego za tradicionalna turistička mjesta na moru. Tamo su se godinama iznajmljivači oslanjali na to da će netko već naići, a tome se u Zagrebu ne treba nadati, ni tada ni danas. Jedino poneki putnik namjernik koji voli istraživati se vodi Google kartama i navigacijom te pita za raspoloživost na samoj adresi.

Ljuljačka i trampolin

Rad na autentičnosti i domaćoj atmosferi

Nakon prve kategorizacije 2010. godine, 2012. godine odustajemo od dugotrajnog najma drugog stana u istom objektu, te i njega kategoriziramo i puštamo u prodaju. 2013. osmišljavamo suvenirnicu, prvenstveno radi toga što kreativne snage obitelji imaju želju započeti s ponudom različitih autentičnih proizvoda ručne izrade poput sapuna, magneta, ukrasa, tekstila, obojanog namještaja i sličnih predmeta. Iako suvenirnica nije ni danas bitna u prihodima, dala nam je prepoznatljivost i jedan identitet koji se odlično slaže s cjelokupnom idejom, uređenjem i filozofijom domaće atmosfere, pa tako i domaćih proizvoda.

Suvenirnica Zagreb

2016. godine preuređujemo i kategoriziramo drvenu kućicu koja je najstarija na imanju, te dodatkom licitara na njen frontalni zid dodajemo još jedan vrlo upečatljiv detalj cijelog dvorišta i imanja.

Kućica

Kroz cijelo ovo razdoblje, osmišljavamo vrt, njegov raspored i uređenje koje omogućuje ugodan vanjski boravak naših gostiju.

Nekadašnje otegotne okolnosti su danas prednost

Činjenica da imaju veliki eksterijer na raspolaganju, komotan parking, te da slobodno koriste vrt i dječje igralište, goste redovito iznenađuje, veseli i oduševljava. Ovo je čak i naša najveća komparativna prednost spram sad već stotina novootvorenih apartmana u Zagrebu – većina njih se nalazi po zgradama, otežanog pristupa i (plaćanog) parkinga.

Dječje igalište i vrt

Motivacije za daljnji razvoj nam ne nedostaje. Činjenica da kroz godinu ugostimo toliko zadovoljnih gostiju nas čini sretnima i pokazuje nam da smo dosada išli u pravom smjeru. Usporedno s razvojem i uređenjem smještaja, brige o detaljima, tu je i konstatno ulaganje najviše napora, a manje novca u marketing, u održavanje vlastite web stranice, fotografija, profila na društvenom mrežema Facebook, LinkedIn i Pinterest.

Samo konstantni rad tijekom duljeg razdoblja u konačnici dovodi do uspjeha, a to su u našem slučaju vjerni povratni gosti i pozitivni imidž koji se trudimo održati i uvijek poboljšavati. Stoga, nadamo se pokrenuti u bližoj budućnosti i prvo kamp odmorište u Zagrebu, jer imamo sve preduvjete za to te vidimo da razvoj mora ići usporedno s očuvanjem resursa, lokacije, prirode i uostalom u skladu s trendovima načina življenja i turizma uopće. Tu smo se pronašli i smatramo da je ipak najveća snaga u pojedincu i njegovom trudu.

Vizitke Suncani apartmani

Osobno sam bila angažirana u osmišljavanju ponude, uređenju smještaja, provođenju i praćenju zakonske regulative, te najviše u konačnici u prodaji i marketingu ovog obiteljskog imanja.  Sunčani apartmani su mi poslužili kao prvi hands-on projekt od ideje do realizacije te daljnjeg poslovanja. Vjerujem da mi je dalo odličnu podlogu za razumijevanje problematike bavljenja ovom nišom posla u Hrvatskoj, a u Zagrebu posebno. Uz svo teoretsko znanje kroz edukaciju, te kroz dugogodišnji rad u agenciji, vjerujem da sam pokrila sve kuteve gledanja na ovu vrstu posla, što me i ponukalo da krenem u individualne vode i okušam se kroz pisanje bloga i rad na novim projektima.

Isto tako vjerujem da usprkos naizgled nepovoljnim uvjetima (kod nas je to ispočetka bila lokacija, ali i model poslovanja u gradu), uz kreativnost i rad, mnogi projekti se mogu uspješno realizirati ako pronađu svoju priču, na njoj intenzivno rade i tu se čvrsto s vremenom pozicioniraju.

Sunčani apartmani

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.