Nova web stranica suncani.com – Usmjeravanje brenda “Sunčani”

suncani.com

Prva web stranica za Sunčane apartmane je lansirana prije pet godina.  Došao je trenutak da se kompletna priča poslovanja počne konkretnije usmjeravati, i u businessu i na webu. Nova stranica je odsada i na novoj domeni: www.suncani.com.

Glavna zadaća weba je da prati business koji predstavlja i da oslikava njegovo stvarno stanje. U razmjerima vijeka web stranica danas, pet godina je predug period, a da se ne poduzmu konkretnije promjene, bez obzira na redovito održavanje i osvježavanja.

 

Repozicioniranje: udaljavanje od ključne riječi i pojma “apartmani”

Jedna od niti vodilja za promjenu je bila ideja da se udaljimo od pojma ponude samog smještaja, jer to nije pozicioniranje koje želimo niti živimo. Niz povratnih gostiju, zadovoljnih obitelji, poslovnih osoba i ostalih posjetitelja nam govori da smo našli ono nešto što privlači i zadržava goste – udobnost, okoliš, dobrodošlica.

Formulu smo našli, trebamo svima i reći za nju. Ovu formulu, tj. našu stvarnu ponudu je trebala dočaravati i web stranica, kojoj smo stoga skratili i domenu. Bez obzira na google prednosti riječi “apartmani”, tu smo riječ izbacili iz same domene suncaniapartmani.hr.

Nova vrsta odmora u gradu

Kroz web nema puno teksta, međutim ono što jest vidljivo i čitljivo je osmišljeno da komunicira nešto više od smještaja. Pokušali smo dočarati iznenađenje koje rezultira suprotnosti koju živimo – mala seoska oaza u gradu, zelenilo, opuštanje i odmor u užurbanoj metropoli.

 

Call to action

Od “call to action” akcija, prethodna stranica je samo pozivala na kontakt što je danas presporo i ograničeno. Nova stranica ima ugrađen kalendar i prikazuje stvarno stanje popunjenosti kapaciteta, stoga je moguće napraviti i rezervaciju. Osim same opcija bookinga, kroz cijeli sajt se protežu različiti “pozivnici” na akciju, pregled cijena, rezervaciju, slanje pitanja, uključenje u društvene mreže, pa čak i poziv u posjetu. Mislimo da otvorenost weba treba sugerirati i otvorenost i dostupnost domaćina.

suncani.com

Otvoren put za daljnji razvoj

Kako je prethodna stranica bila osmišljena, zadovoljavala je jedan period. Posao je nadrastao tehničke okvire stare stranice, i nova je trebala te okvire pomaknuti ili ukloniti, tj. biti dovoljno fleksibilna za nekoliko sljedećih godina. Sada, 2018. godine ne znamo točno kuda će nas naš razvoj povesti, ali trebamo imati stranicu koja će nas u njemu pratiti. Elementi izgradnje danas su toliko napredni da je nužno obnavljati web, jer nam nudi toliko mogućnosti, s relativno jednostavnom izvedbom.

Web stranica je alat kojeg ne samo posjedujemo, nego ga koristimo. Prilagodite ga sebi i svom poslovanju, da vam bude na korist, da vam štedi vrijeme i olakšava posao.

 

suncani.com

 

 

 

 

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.