Uređenje apartmana za vlastiti gušt

Uređenje apartmana

Ukoliko preuređujete već postojeći smještaj za najam, ili ga tek prvi put osmišljavate, shvatite to kao priliku za novi početak. Možda u vlastitom životnom prostoru nemate toliko vremena posvetiti se prostoru i prenamjenama, ali zato sada, za poslovnu svrhu, se možete poigrati nekim rješenjima koja mogu izgledati efektno, a da ne iziskuju previše novca.

Uređenje spavaće sobe
Uređenje spavaće sobe

Često puta se susrećemo s nekim teško popravljivim situacijama u prostoru, kao što je na primjer niša na nezgodnom mjestu, nešto što želimo sakriti, ili nešto što je realno viška (neki zid, prolaz), ali ne možemo ništa učiniti. Kao i u dječjoj igri, ova ograničenja potiču našu maštu, tako da ne treba žuriti, nego razmisliti bi li se ovakva situacija mogla iskoristiti. Sam brzi pogled na Pinterest daje toliko ideja i mogućnosti, tako da ništa ne izgleda nerješivo, nego dapače kao prilika za originalnost.

pinterest
www.pinterest.com

Isto tako, osim nepokretnih elemenata poput vrata, stepenica, zidova, imamo priliku se poigrati i s pokretnim detaljima. U konačnici, trebamo misliti na to da nije dovoljno zadovoljiti puku kategorizaciju koja doslovno napominje uvjet “jedna slika za zidu”, nego da trebamo prostoru dati stil i učiniti ga privlačnima prvo na fotografijama koje gost prve vidi, pa onda i u stvarnosti.

Kod inspiracije, nije dovoljno da otvorimo stranicu booking.com i gledamo konkurenciju. Otiđite korak dalje, ne mogu se ideje tek tako stvarati iz glave. Svaki mjesec na kioscima su dostupni strani i domaći časopisi za uređenje, vrijedi prolistati čak i samo iz razloga ako osjećate se nemoćno pri ovom zadatku.

Art et Decoration

Osim časopisa, tu su i knjige, vrlo povoljne za kupnju preko interneta. Ukoliko je to preduga procedura, internet je more znanja, samo se u njemu treba moći snaći.

uređenje kuća za odmor

Najveće mreže projekata u domu, s detaljnim opisom i postupcima je platforma hometalk.com. Ovdje možemo jednako pronaći rješenja kako za dom i interijer, tako i za vrt. Toliko toga možemo prepraviti i napraviti sami, bez posebnog majstorskog iskustva. Treba se okušati, jer vlastiti projekt iako možda bio nesavršen baš zato će biti originalan i poseban. A to se osjeti i vidi u prostoru.

Preuređenje
Primjer preuređenja spavaće sobe s platforme hometalk.com

Već spomenuti Pinterest je najraširenija mreža ove vrste, i daje odličnu mogućnost kreiranja vlastite “ploče” tako da se možete lako snaći sa svojim “pins” tj odabirom fotografija ne samo s Pinteresta, nego s bilo kojeg drugog mjesta na internetu.

Inspiracija iz stranih izvora

Ako ćemo ići u specijalizaciju za uređenje smještaja, i to ne domova, nego baš prostora za najam, imamo nevjerojatno resurse na raspolaganju na stranim tržištima. Tu su stranice iz SAD-a, latino tržišta, a naravno i bogatog europskog tržišta gdje prednjače Talijani, Španjolci i Francuzi kao nama najsličniji po klimi, a opet dovoljno širokog izbora rješenja koja se ne svode na Emmezetu i Ikeu kao trenutno kod nas.

Odlični strani web shopovi ne moraju biti naše mjesto nabave, ali mogu biti mjesto inspiracije. Ne obazirite se na cijene, nego na stilove. Tako bih izdvojila američki potterybarn.com i anthropologie.com , ali i zarahome.com (iako dostupni kod nas, cijene su obično previsoke). Možete sve ove stranice popratiti na facebooku, kao i časopise za uređenje poput countryliving.com i Art et Decoration.

Pottery barn
Webstranica potterybarn.com

Također, osim komercijalnih prostora za nabavu, njuškalo i facebook su nevjerojatni izvori gdje možete povoljno doći do ukrasnih predmeta koje izrađuju različite osobe iz kućne radinosti. Bilo koji sajam kreativaca baš okuplja takve osobe čiji predmeti mogu bitno oplemeniti vaš smještaj. A cijene su općenito vrlo realno s obzirom na ručni rad.

Svakako, uređenje apartmana trebamo shvatiti i kao svoj gušt, prilika da iskušamo nešto u prostoru što se možda ne bismo usudili u vlastitom stanu. Uostalom, bitan je karakter smještaja, tako da skoro sve zahvate s kojima možda i ne budete zadovoljni, možete lako prepraviti ili s vremenom izmijeniti – poput slika, ukrasa, zavjesa, pa i namještaja.

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.