Marketing strategija za yoga retreat na Čiovu

Anadi Yoga Retreat

Već etablirani smještajni objekt Anadi s otoka Čiova je u tijeku razvoja posebne vansezonske ponude u obliku yoga retreata. U sklopu tog procesa izradila sam nacrt marketing strategije kao osnovni i početni korak kroz koji se definira postojeće stanje, osnovne postavke marketing plana, te smjernice razvoja. Daljnja realizacija projekta ovisi o osnivačima i odabranim koracima u razvoju posla, a posljedično i izbor marketing aktivnosti.

Yoga Retreat u Hrvatskoj je prisutan kao poslovni model. Organiziraju se povremeno i na kontinentu i na moru. Međutim, ponuda retreatova u Hrvatskoj bitno kaska za ponudom u drugim zemljama, pogotovo mediteranskim. Najveća razlika jest u nekonzistentnoj ponudi, neuravnoteženom brandingu, te čak i naizgled stihijskom planiranju.

Yoga Retreat međutim svakako ne spada u uobičajenu turističku ponudu poput izleta, evenata, tura, pa čak i običnog wellnessa. Ona vrijednost na kojoj počiva kvaliteta samog programa Yoga Retreata jest joga instruktor, a ne ostali elementi ponude. Oko persone samog instruktora se veže priča, program, autentičnost i na tome je uputno bazirati marketing aktivnosti.

Nacrt marketing strategije  za ovaj projekt je obuhvatio yoga retreat kao koncept poslovanja, osvrt na pandemijsko razdoblje u kojem se nalazimo, analizu trenutnog poslovanja objekta, marketinške smjernice uključujući content teme, web stranicu, kanale distribucije te konačno ciljeve i operativni plan.

Ovakav sažeti oblik marketing plana je jako prikladan za manje objekte koji su potrebne samo osnovne smjernice. Narudžbe kompletnih marketing planova se u pravilu za male poduzetnike ove vrste ne isplate. Ukoliko vodite sličan objekt i imate namjeru uvesti novu ponudu, javite se slobodno za procjenu posla i troška. Možemo uvodne konzultacije obaviti i telefonski.

Ostale dostupne usluge pregledajte OVDJE.

 

Ukoliko želite znati više ili ste zainteresirani za suradnju, pošaljite upit:

     

    Izvor za naslovnu fotografiju: anadi.hr

    Leave A Comment

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.