Villa La Vagabonda – Orašac, Dubrovnik

Villa La Vagabonda

Villa La Vagabonda je vila s bazenom koja se nalazi u mjestu Orašac, nedaleko Dubrovnika. Koncipirana je kao objekt s tri zasebna apartmana, gdje svaki apartman ima i svoj privatni vanjski dio, kao i zajednički pristup bazenu.

Kuća je otvorena za goste 1. srpnja 2016. godine nakon 8-9 godina postepene rekonstrukcije i oblikovanja cijelog imanja i terena. Nakoć obična obiteljska kuća je poprimila izgled privlačnog smještaja za odmor gostiju iz različitih krajeva Europe i svijeta.

Ulaz

Obiteljski projekt

Villa La Vagabonda je obiteljski projekt, ne samo u smislu vođenja ovog smještaja zajedničkim snagama u sadašnjem operativnom smislu, nego i u pogledu početaka tj. zamisli s kojom je sve i počelo. Ove udružene snage i uloženi trud su dovele kuću vrlo brzo do prepoznatljivosti, a time i do postepenog uspjeha u pogledu popunjenosti, povratnih gostiju nakon prve sezone i pozicije na internetu. Ovo nisu bili lagani zadaci, pogotovo ako imamo u vidu činjenicu da područje Dubrovnika, iako i cijele obale, odlikuje jak investicijski val usmjeren upravo u kuće za odmor s bazenima.

 

 

Bazen kao glavni adut

Osim preuređenja interijera, prenamjene prizemlja, preraspodjele vrtne površine i parkinga, najzahtjevniji zahvat je bila izgradnja bazena.

Ovaj dio, za goste zajednički prostor, se sastoji od glorijeta, znači natkrivenog dijela sa stolovima, klupama i stolicama za sjedenje, sunčališta, vanjske kuhinje i roštilja. Bazenski dio se nastavlja šetnicom u vrtni lounge dio pogodan za sunčanje, konzumaciju pića u zelenilu, solarnim neupadljivim rasvjetnim tijelima i pogledom na more.

Suncaliste

Sam bazen nije tek puki pravokutnik plave boje. Naime, njegov jugozapadni rub ima dojam beskonačnosti, efekt pod nazivom “infinity pool”. Voda koja se prelijeva preko tog ruba se slijeva niz sedefaste pločice s vanjske strane što daje predivan dojam svježine i spektra boja, i danju i noću kad je ovaj dio prigodno osvijetljen.

Nocna slika bazena

U bazen se ulazi s dvije strane, prostranim stubama. Najupečatljiviji “detalj” je jacuzzi koji je postavljen jedan nivo iznad bazena te se prelijeva u bazen preko dva vodopada. Zvuk vodopada je nenadano postao jedan od najboljih aduta boravka na bazenu s obzirom da anulira skoro sve druge zvukove iz okoline, te daje dojam opuštanja i svježine.

 

Sam jacuzzi je opremljen masažnim sistemom, te tako omogućava gostima masiranje bedara, leđa i listova. Isto tako je idealan za manju djecu koja u njemu mogu sigurno plivati. Osim masaža, bazen ima ugrađeno i protustrujno plivanje što pogoduje sportskoj rekreaciji u samom bazenu.

Jacuzzi

Boja bazena je tamno tirkizno plava, što se odlično uklopilo u opći okoliš prepun zelenila. Vrtni okoliš je jedan od glavnih aduta odmora i diskrecije za naše goste. Činjenica da kuća nema bliskih susjeda joj daje mir i osjećaj prostranosti koji nadopunjava sveukupni dojam. Različito cvijeće, mediteransko bilje, voćke i zelenilo uopće je nešto za što gosti pokazuju iznimno zanimanje, pogotovo oni koji dolaze iz hladnijih klima.

Okucnica

Vrtni lounge

 

Ime La Vagabonda

Preduvjet za projekt koji tek počinje, te koji dolazi na tržište puno konkurencije i nekih boljih preduvjeta (blizina mora, blizina grada) je bila dodjela imena kući. Ovo nije bio lagan zadatak.

Villa Vagabonda znak i logo

U konačnici, nakon mnoštva ideja, ime La Vagabonda je odabrano s ciljem da osim prepoznatljivog naziva s nadom da se lako pamti, odaje i još jednu ideju. To bi bila asocijacija odmora, bezbrižnosti, laganog povjetarca koji je skoro konstantno prisutan na poziciji kuće kao i ideje da onaj s vagabundo dušom ovdje može predahnuti, putnik, netko tko je u potrazi. Danas je to moderan čovjek kojem je nužno potreban predah i odmor. Ime je bilo vrlo zahvalno za internet pretragu, kupnju domene kao i osmišljavanje brand identiteta. Uz pomoć dizajnera dobro je pogođena ideja lika djevojke koji je osnovni dio logotipa.

Brošura
Brošura Villa La Vagabonda 2017.

Strategija – iznenaditi gosta

Općeniti pristup primanja gostiju smo za ovu kuću osmislili na način da se što točnije zamislimo kao da smo u njihovim “cipelama”. Pa tako smo odlučili da našim mahom avio gostima osiguramo ručnike za kupanje, što je veliki plus za njihovo pakiranje. Tu je i besplatna kava na bazenu, gdje smo postavili rashladnu vitrinu za pića te kvalitetan aparat za kavu koja je za goste uvijek dostupna. I u samim apartmanima smo nastojali olakšati gostima boravak i pojednostaviti ga nekim sitnicama poput izbora čajeva, začina i slično. Najveći nam je pokazatelj uspjeha kad gosti često i neverbalno iskazuju da su dobili to što su platili, ako ne i više. Tu vidimo svoje zadovoljstvo i uspjeh.

Zadovoljan gost

Apartmani La Vagabonda

 

Kako ostvariti i zadržati uspjeh?

Proširenje sadržaja i usluge je najbolji alat borbe protiv rastuće konkurencije. Tako smo već druge sezone omogućili gostima koji odsjedaju kod nas da iznajme električni bicikl za rekreaciju i otkrivanje okolnih mjesta. Pri ovoj investiciji nismo prvenstveno mislili na brzu isplatu uloženih sredstava nego više na to da gostima omogućimo fleksibilnost i još jednu opciju kretanja osim automobila i autobusa.

Elektricni bicikl najam Dubrovnik

Osim vlastitih ideja, tu smo da slušamo povratne informacije od gostiju s kojima provedemo tu i tamo vremena u razgovoru. Mnogi slobodno daju prijedloge i komentare i dijele svoja zapažanja. To su prilike od najveće vrijednosti za nas, jer su direktan i najiskreniji izvor informacija koje nam mogu biti od pomoći za buduće planiranje, ili prepravljanje postojećeg stanja uređenja, opreme itd.

Villa La Vagabonda je projekt koji je započeo tek 2016., ali s obzirom na izazove današnjeg pozicioniranja kvalitetnog smještaja u Hrvatskoj, početak jednog projekta ne znači nipošto njegov kraj, nego dapače uvod u kontinuirani razvoj. Pozornost usmjerena na detalje, iskreno ophođenje s gostima, te kvaliteta infrastrukture čine dobitnu kombinaciju koja je u ovom slučaju polučila ohrabrujuće rezultate.

Više o ovom smještaju potražite na stranici www.lavagabonda.hr

Novosti pratite na Facebook stranici facebook.com/villalavagabonda