5 ideja za blagdansko uređenje vašeg objekta

Blagdansko ozračje daje posebnu toplinu kraju kalendarske godine, isto kao i lijepu toplinu putniku namjerniku. Nije bitno posjećuju li vas gosti povodom blagdana općenito, adventa, nove godine ili nekim drugim povodom, neka osjete dašak atmosfere koja će prenijeti ugođaj doma. To pokažite sitnicom ili dvije u uređenju vašeg interijera, a i eksterijera ako je to moguće. Lampice, ukrasi, detalji – vrlo je malo potrebno da prostor dobije svoj blagdanski “look”.

Pročitajte nekoliko kratkih prijedloga:

1. Adventski “vijenac” i ukrasi

Kreativna rješenja podložaka, vijenaca, aranžmana za 4 svijeće dosežu vrhunac danas u doba Pinteresta, Instagrama, kreativnih zajednica, YouTube-a. Možete kupiti jedan vijenac, ili ga napraviti tj. osmisliti sami. Postavite ga kod recepcije, u glavnom hodniku, ili u svakom od smještaja. Ako primate goste na svom OPG imanju, neka blagdanski stol povodom obroka ima blagdansko ozračje.

adventski "vijenac"
Ideja za adventski “vijenac” za vaš smještaj ili blagdanski stol

Osim vijenaca, mali detalji raspoređeni u interijeru su svakako lijep znak obilježavanja ovog posebnog ozračja, mogućnosti je jako puno. Lijepo je koristiti što trajnije i prirodnije instalacije, poput komada drveta, svijeće, tkanina:

 

Lanterna

2. Girlande

Omotavanje stupova, ogradica, balkona je lijep i uvijek prikladan način kićenja. Često ništa drugi niti ne treba. Ukoliko ste veći objekt, bor je neizostavan, ili neka čak kreativnija ili suvremenija rješenja (viseće instalacije, grane, snjegovići….). Za što god se odlučite, bitno je zadržati umjereni stil, bez pretjerivanja.

Napravite svoju girlandu
Odličan blog post o izradi svoje girlande: http://thefreshexchange.com/holiday-diy-foraged-evergreen-garland/

 

3. Prirodni i mirisni aranžmani

Sasvim je dovoljno obilježiti zimu općenito s mnoštvom mirisa koji se povezuju s ovim godišnjim dobom. Cimet, klinčić, anis, naranča samo su najosnovniji. Lijepog su izgleda za potpourri, kao i nadopuna ručno rađenim ukrasima i aranžmanima.

Božićni mirisi
Cimet, naranča i anis – fantastičan trio zimskog mirisa

 

4. Lampice

Unutarnja i vanjska rasvjeta za blagdane čini posebnu atmosferu. I ovdje je bitno zadržati dozu umjerenosti, i pri kupnji birati kvalitetne proizvode radi sigurnosti i trajnosti. Ovo je bitniji izdatak, ali zato dobivate jednu ugodnu promociju u svom susjedstvu i među gostima.

vanjska rasvjeta za bozic
Rasvjeta s dozom ukusa

 

5. Vrtne instalacije

Ovisno o svom prostoru, možete se poigrati svojom maštom – od saonica, sanjki, snjegovića do neke potpuno nove ideje. Na našem imanju u Zagrebu redovno instaliramo slova Sretan Božić utisnuta u zemlju i potom osvjetljena. Sve ručna izrada od nekoliko šperploča i malo boje!

sretan bozic
Naša kreacija u vrtu za blagdane

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.