Maris Experience – zimski turizam podno Velebita

Maris Senj

Upravo ovdje, na najburnijoj točki u cijeloj Hrvatskoj se, što praktično, što simbolično, prkosi nizu uvjerenja o mogućnosti da se na našoj obali uspješno osmisli i zimska sezona, te tako pomakne naša vaga korak bliže k održivijim oblicima turizma. Maris Experience je objekt za smještaj u Senju, čija je mlada vlasnica odlučila upravo to, pokrenuti zimski turizam, bar u svom objektu. Ova priča je dokaz da je angažman lokalnih ljudi neizostavan kotačić koji može pokrenuti i ostale sudionike u kreiranju slične ponude i promocije. Također je dokaz da su prava podloga za ključne promjene na lokalnoj razini upravo domaći ljudi. Međutim, prvi koraci u drugom smjeru su sve samo ne laki i jednostavni. Upravo smo se zato i pronašle, na obostrano zadovoljstvo.

Senj – Jedna od najsunčanijih pozicija u Hrvatskoj

Vrijednosti koje je vlasnica izdvojila kao glavne adute svoje zimske ponude smo uz suradnju oblikovale, iskomunicirale, te nadogradile. Kroz pronalazak ključnih partnera s vanjskih tržišta smo osmišljenu ponudu plasirale pogotovo na ona tržišta čiji je broj sunčanih dana mnogo niži nego na Mediteranu. Perspektiva da naš najžešći vjetar, Bura, na ovom karakterističnom mjestu pokazuje prirodni spektakl koji rezultira čistim suncem i bistrinom je bila glavna nit vodilja.
U pozadini ovog motiva se dalje nadograđuje niz nepobitnih vrijednosti ovog specifičnog kraja. Tu dakle možemo ubrojiti neobičnu lokaciju podno moćnog Velebita, na samom moru, nasuprot kvarnerskim otocima. Zatim bogatstvo prirode, što impozantne planine, što mediteranske obale što omogućava niz aktivnosti nevezanih za ljetnu sezonu, prvenstveno hodanje i planinarenje.

Na burnoj prošlosti počivaju nevjerojatne priče ovog kraja, kao i same mikrolokacije. Tajnovite uvalice na ovoj obali kriju vrlo zanimljive anegdote i legende. Specifičnost regije je uvjetovala i čitav niz gurmanskih specijaliteta, a sami vlasnici su na terenu umreženi s lokalnim OPG-ovima i dobavljačima.

Očekivanja su sada usmjerena na zimsku sezonu 2023/24, prvom duljem periodu nakon početnih ulaganja i noviteta u samom prostoru, kao i u spomenutoj promociji.

GALERIJA

Izvor fotografija: Maris Experience

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.