Usluge

Odmor na zadatku je savjetodavna tvrtke za turističke usluge osnovana 2016. godine. Specijalizirana je za “boutique” projekte usmjerene na kvalitativni turizam novog doba, na održivi razvoj te kreiranje jedinstvene ponude. Nudi usluge kako na nivou destinacija, tako i turističkim brendovima svih kategorija te poduzetnicima u turizmu. Pomaže klijentu definirati i komunicirati svoj identitet, plasirati ponudu na tržište, naučiti i shvatiti svoje jedinstvene prednosti, te ispravno se pozicionirati. U smislu održivog poslovanja, fokus razvoja uvijek stavlja lokalnu zajednicu u aktivnu ulogu pri iskorištavanju svojih turističkih potencijala, kao opoziciju prekomjernog turizma i neplanskog razvoja.

Posebno s obzirom na iskustvo suživota s pandemijom, pri radu fokus stavljam na sadržajni turizam – iskustveni, kulturni te aktivni koji će tek doživjeti puni uzlet s povratkom putovanja. Stoga, s punim povjerenjem možete se obratiti za savjet, ponudu ili suradnju jer svoj pristup ne baziram na unaprijed uspostavljenim šprancama nego se maksimalno postavljam u jedinstvenu poziciju svakog prostora, projekta te organizatora poslovanja da bi krajnji rezultat bio realan i maksimalno usmjeren na stvarne mogućnosti na terenu i tržištu. Cilj je postići vitalan, održiv i prirodan rast i razvoj.

Iako ovu tvrtku vodim samostalno, za kompleksnije zahtjeve imam na raspolaganju suradnički konzultantski tim koji pokriva pravo, strateški management, prostorno uređenje i održivi razvoj. Pri razvoju projekata klijent je upoznat s timom i porijeklom svakog rješenja. Vodimo se praksom i zdravim poduzetništvom, uz opušteni pristup i optimizam za svaki novi početak.

 

PREGLED USLUGA

Razvojna strategija

Povjerite osnovne smjernice u razvoju vašeg poslovanja stručnoj osobi

Više

Kreiranje turističkog proizvoda

Iskustveni i pandemijski turizam zahtijeva nove ideje i novi pristup

Više

Održivi turizam

Usmjerite svoje poslovanje prema održivosti kao jedinoj alternativi

Više

Marketing

Pronađite svoju priču, i neka za nju saznaju oni na koje ciljate!

Više

Radionice i edukacije

Potpuni uspjeh dolazi tek s usvojenim znanjem

Više

Gostovanje

Online i uživo - surađujmo u dijeljenju iskustva

Više

RAZVOJNA STRATEGIJA

Odmor na zadatku nudi uslugu turističke razvojne strategije za destinacije, lokalne turističke organizacije te male i srednje tvrtke. Ovisno o složenosti projekta, otvoreni smo suradnji u opširnijim timovima. Cilj razvoja pojedine turističke destinacije ili “priče” jest uspješno povezivanje ključnih prednosti mjesta/tvrtke s vodećim trendovima na tržištu. Ovdje moram poseban naglasak staviti na održivi razvoj s obzirom na pomaknute temelje na koje nas je prisilila pandemija.

Jedini pravi uspješni razvoj mora biti onaj koji uključuje lokalnu zajednicu i poboljšava kvalitetu života dok se posjetiteljima nudi sadržajna ponuda od kulturnih, povijesnih, prirodnih te ostalih kvalitativnih pretpostavki koja je jedinstvena i dobro pozicionirana na tržištu.

Dubrovnik
Dubrovnik

 


KREIRANJE TURISTIČKIH PROIZVODA

Turistički brendovi, destinacije i zajednice mogu zatražiti stručnu pomoć pri osmišljavanju i razvoju inovativne turističke ponude. Pri procesu osmišljavanja prilagođenih proizvoda posebno se vodi briga o prednostima koje destinacija ili organizacija ima prema prethodnoj analizi, te koja rješenja involviraju lokalnu zajednicu, a da pritom uspješno odgovaraju potrebama uvijek novih grupa putnika koje nameće promjenjivo tržište, pogotovo uslijed prekretnice koju smo iskusili 2020. godine.

 

Adrenalinski park
Adrenalinski park

 


MARKETINŠKE USLUGE

Trebate li osvježenje svog posla? Možda je odgovor u rebrandingu, a možda i u dubljoj promjeni poslovanja. Moguće je da posjedujete priče koje još niste ispričali, a mogu redefinirati vaš posao. Možda je vašoj destinaciji potreban drukčiji pristup, možda je novo normalno iznjedrilo potpuno nove skupine putnika koje upravo vi i vaš posao ili mjesto možete zadovoljiti? Marketing je tek ono gdje u radu osjećam da mi ideje cvjetaju, gdje se rađa nešto novo. Obratite se da podijelimo ovo zanimljivo putovanje zajedno!

 

Špilja Vjetrenica, Zavala BiH, info ploča
Špilja Vjetrenica, Zavala BiH, info ploča

 


UVOĐENJE ODRŽIVOSTI U POSLOVANJE

Putovanja i održivi turizam mogu biti pozitivna snaga promjene koju naš okoliš i društvo neminovno treba. Bit je da dobrobit bude raspoređena jednako osobama koje posjećuju i onima koje se posjećuje. Moguće je da se već trudite biti orijentirani prema održivosti, ali vaša poruka ne dopire do klijenata? Ili možda tek razmišljate kako okrenuti svoje poslovanje održivosti? U bilo kojem stadiju, možete se obratiti mojoj tvrtki za pomoć. Možemo surađivati na vašem pozicioniranju, prilagodbi ponude i njenoj evaluaciji prema očekivanjima današnjeg klijenta, te osnaživanju veza u kanalima distribucije.

Održivi razvoj, pa time i turizam su jedini način na koji će naše poslovanje u budućnosti opstati. Kako navodim u svom članku o dokumentarnom filmu “A Life on Our Planet”  – Sve što ne možemo raditi  ili koristiti zauvijek samo po sebi nije održivo. Uvedite održivost u svoje poslovanje, prihvatite to kao proces, izborite se za neke nove kategorizacije koje će krojiti ponudu sutrašnjeg turizma, i na taj način ostvarite uspjeh, kako sebe tako i svoje okoline.

 

London, Project Zero
London, Project Zero

 


EDUKACIJSKE USLUGE: RADIONICE, WEBINARI I NASTUPI

Osmisliti novi proizvod ili strategiju je jedna stvar. Ali učiniti je da zaživi je nešto skroz drugo. Bez uspješnog prijenosa znanja i svrhe uvedenih promjena, prava strategija nikad ne zaživi. Stoga je korak primjene izuzetno važan. Uključite stručnu pomoć u ovom procesu, i zajedno možemo postići prave rezultate. Ove usluge uključuju trening zaposlenih, održavanja radionica prema timovima ovisno o mjestu ili organizaciji, te izrada nacrta i kalendara obuke i edukacija.

Dostupna sam i za gostujuće nastupe te specijalizirane radionice (tvrtke, turističke zajednice, regije, skupovi iznajmljivača). U zadnje vrijeme tu su i webinari kojima se rado odazivam.

 

HGK, Lika i Karlovac
HGK, Lika i Karlovac

 

Slobodno pošaljite upit ukoliko želite znati više ili ste zainteresirani za suradnju:

     

    Izvor fotografija: vlastita arhiva